Η κατάσταση στην Ελλάδα αν και σοβαρή δείχνει να αποκλιμακώνεται.

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας από επιδημιολογικής άποψης σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), με την κατάσταση ωστόσο να εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει ο χάρτης, αναφορικά με τα νέα κρούσματα, τα τεστ και τους δείκτες θετικότητας, οι μόνες περιοχές που έχουν περάσει στο «πορτοκαλί» είναι η ανατολική και νότια Πελοπόννησος καθώς και νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας βρίσκεται στο «πράσινο» με αρκετές περιοχές της Ένωσης να παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα. Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4% σε όλη την Ελλάδα και αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, η χώρα μας διατηρείται, με τη συνδρομή και των self tests, στις πρώτες θέσεις των χωρών στην κατάταξη των τεστ διάγνωσης μαζί με την Αυστρία, την Τσεχία και το Λουξεμβούργο.

Μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι χάρτες του #ECDC που αποτυπώνουν σε εβδομαδιαία βάση την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη…

Posted by Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας on Thursday, May 13, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook