Tο βάπτισμα της αθηναϊκής μετάλλαξης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, σύμφωνα με τον ίδιο

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την εμφάνιση της αθηναϊκής μετάλλαξης, προέβη ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αθηναϊκή μετάλλαξη, αυτή που έχει εντοπιστεί στο κέντρο της Αθήνας.

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, γιατί λαμβάνουν το όνομά τους από την τοποθεσία όπου ΄γεννήθηκαν’ κι αυτή απομονώθηκε πρώτη φορά στη Νιγηρία» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως δεν «υπάρχει αθηναϊκή ή ελληνική μετάλλαξη».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη απομονώθηκε στη Νιγηρία και μάλιστα πριν από τον Φεβρουάριο.
Ακόμη, έκανε γνωστό ότι η μετάλλαξη αυτή μελετάται γιατί αυξάνεται η συχνότητά της, δηλαδή τα κρούσματα αλλά αυτό ισχύει και με άλλες μεταλλάξεις.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η ανησυχία η νοτιοαφρικάνικη δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχει μπει σε πολλές χώρες.
Σε ερώτηση για το αν καλύπτεται από τα εμβόλια, σημείωσε πως έως τώρα οι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί κι έχουν μολυνθεί, τα έχουν πάει καλά, παρόλο που οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook