Σε ισχύ από τις 14/06 μέχρι την Δευτέρα 21/06, στις 6:00 το πρωί.

Νέες αλλαγές στην λειτουργία των σούπερ μάρκετ καθώς και των υπολοίπων καταστημάτων τροφίμων θα βρίσκονται σε ισχύ από την Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ, σύμφωνα με το νέο ωράριο λειτουργίας, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:30.

Πέρα όμως από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

Στην ίδια ΚΥΑ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.

Η συγκεκριμένη εξαίρεση αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Ως προς την λειτουργία των λαϊκών αγορών, προβλέπεται η υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου ως προς την τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των πάγκων.

Έως τις 14 Ιουνίου διατηρείται το μέτρο του 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων που θα λειτουργούν σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη).
Από τις 15 Ιουνίου 2021 η απόσταση θα γίνει ένα μέτρο εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης και ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων με πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζόμενους στην αγορά.

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook