Έρχονται βαριά πρόστιμα και κατηγορίες για ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που «καλύπτουν» αρνητές και αντιεμβολιαστές (video)
Εξελίξεις στην έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγλήματος για τον εντοπισμό ιστοσελίδων που παρέχουν με οικονομικά ανταλλάγματα «υπηρεσίες» κάλυψης αντιεμβολιαστών.
Σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρει ότι τα πορίσματα της έρευνας της για τους επιτήδειους του διαδικτύου που παρέχουν κάλυψη σε αντιεμβολιαστές και αρνητές του κορωνοϊού θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.
«Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία», τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».
Στις επτά αυτές περιπτώσεις που έχουν ήδη εντοπίσει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε sites και social media – όπως αναφέρει η ΕΡΤ – οι πολίτες παρακινούνται να παρακάμπτουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, και τους υποδεικνύεται και ο τρόπος για να μην εντοπιστούν.
Στις επίμαχες ιστοσελίδες αναγράφεται ακόμη και ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών, καθώς τίποτα δεν γίνεται βέβαια δωρεάν.
Οι επιτήδειοι έχουν αναρτήσει ακόμα και πίνακα με συγκεκριμένο κοστολόγιο προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους ζητούν πληροφορίες και καταφέρονται κατά των αρχών.
Για όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Είναι βέβαιο ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες και θα «πέσουν» βαριά πρόστιμα.
Τέλος, σημειώνεται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται καταγγελίες και από πολίτες, οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό ή των εμβολίων και τις προωθούν ώστε να βοηθήσουν την έρευνα.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Τούνη – Ξεσπά για την απεργία των ταξί: Αναγκάστηκε να… περπατήσει μισή ώρα με γόβες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Βίντεο
- Μάγια Κάλλας σε Αραγτσί : Προτεραιότητα η ασφαλής διέλευση από το Στενό του Ορμούζ
- Τα λύματα της Αθήνας αποκαλύπτουν «έκρηξη» στην χρήση κοκαΐνης με αύξηση 64% μέσα σε έναν χρόνο!
- Το Ιράν έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Κατάρ σε αντίποινα για τις ισραηλινές ενεργειακές επιθέσεις (Βίντεο)
- Εμφανίστηκε με νέα γραπτή δήλωση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν πολύ σύντομα»
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά – Επιμένει ότι ήταν σε άμυνα (βίντεο)
- Γιώργος Τσαλίκης: Λίγο πολύ ξέραμε τον κλοιό που είχε δημιουργήσει γύρω από την Αγγελική Ηλιάδη ο Μπάμπης Λαζαρίδης (βίντεο)
- Αγγελική Ηλιάδη για τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη: Η μία σφαίρα με βρήκε στο στόμα και η άλλη στο πόδι (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook