Ανάλυση λυμάτων στην Αττική: Το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 205% (video)
«...θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα ειδικά σε κάποιες περιοχές και κυρίως στον κεντρικό τομέα»
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η Πνευμονολόγος και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο Καθηγητής αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης για την πορεία της πανδημίας.
Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, με βάση τα λύματα της Αττικής, το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%. Η αύξηση αυτή έχει εκκινήσει από την εβδομάδα των Χριστουγέννων.
Όπως είπε, η εμπειρία του προηγούμενου κύματος έδειξε ότι τα λύματα μπορούν να δουν τη διασπορά στην κοινότητα 7-10 μέρες πιο μπροστά, ενώ ακόμα και αν κάποιος αποθεραπευτεί, μπορεί να δίνει ιικό φορτίο στα λύματα.
Υποστήριξε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα ειδικά σε κάποιες περιοχές και κυρίως στον κεντρικό τομέα.
Από την πλευρά της η κυρία Γκάγκα τόνισε πως πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά του και να προστατευόμαστε.
Οι μεταλλάξεις μεταδίδονται περισσότερο, αλλά τα μέτρα είναι ίδια παρά τη διαφορά στο ρυθμό μεταδοτικότητας. Χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είναι απαραίτητα για την προστασία μας.
Ακόμα διευκρίνισε ότι το εμβόλιο φαίνεται να καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του ιού.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελένη Μενεγάκη: Απολαμβάνει τη φύση και χαρίζει χαμόγελα
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Δείτε πως σχολίασε τη μεταμφίεση της Αφροδίτης Χατζημηνά στο “Your Face Sounds Familiar”(βίντεο)
- O Ανδρέας Γεωργίου και ο Νίκος Πολυδερόπουλος ποζάρουν μαζί, κρατώντας αγκαλιά τα παιδιά τους
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 31,2% η ΝΔ με προβάδισμα 16,8 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Aνέβηκε στο 12,6% το «άλλο κόμμα», τι λένε για Τσίπρα – Καρυστιανού
- Επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drone καταγγέλλουν τα ΗΑΕ – Φωτιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση – Συναγερμοί στο Ντουμπάι
- Από το παρκέ στο γήπεδο της επιχειρηματικότητας: Ο Bruno Cerella μιλά για τη ζωή μετά το μπάσκετ και το νέο του επαγγελματικό βήμα (βλιντεο)
- Η ιστορία του Έντι που έφτασε ως μετανάστης στο Μεσολόγγι και από μικροπωλητής έγινε γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης
- Ο 15χρονος Βίκτωρ που συνεργάζεται με τη NASA – Το παιδί – θαύμα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook