«Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικάνικης πρεσβείας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ιστικλάλ, στην Κωνσταντινούπολη, και την ανακοίνωση της σύλληψης μιας γυναίκας ως ύποπτης της επίθεσης.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ με αφορμή την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη καθώς θεωρεί πως παρέχουν βοήθεια τους Κούρδους της Συρίας.

Ειδικότερα ο Σοϊλού δήλωσε: «Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Παράλληλα, ο Σοϊλού βάζει εμμέσως πλην σαφώς έβαλε στο κάδρο και την Ελλάδα με τον ισχυρισμό ότι αν δεν έπιαναν τους δράστες της επίθεσης, «θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα».


«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε.

Εκτός από τη γυναίκα η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει άλλα 20 άτομα για την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Με τον ισχυρισμό αυτό ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επαναφέρει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι πως στο Λαύριο εκπαιδεύονται τρομοκράτες του PKK που θέλουν να κάνουν επιθέσεις στη χώρα του!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook