Στο φώς της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες όπου ο Αντόνιο Παντζέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι , βασικοί κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ, φαίνονται να κρατούν βαλίτσες που φέρεται να έχουν χρήματα.

Τις φωτογραφίες- ντοκουμέντα μ ε τις βαλίτσες που κρατούν ο Αντόνιο Παντζέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσεσκο Τζιόρτζι,  δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica. και είναι από συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Steigenberger των Βρυξελλών που έγινε στις 10.10.2022 .

Η συνάντηση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου διαφθοράς με τον υπουργό του Κατάρ έγινε πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της βελγικής πρωτεύουσας, το Steigenberger, το οποίο βρίσκεται μάλιστα σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές των Βρυξελλών, την Avenue Louise.
Σύμφωνα με το δημοσιεύμα της La Repubblica , που επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας στις Βρυξέλλες δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, που αποτελεί παράδειγμα για το πώς «διακινούνταν» οι δωροδοκίες.

«Είναι 10 Οκτωβρίου. Απομένουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σκηνή λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη βελγική πρωτεύουσα. Το Steigenberger Wiltcher’s, που άνηκε κάποτε στην αλυσίδα Conrad ήταν πάντα η επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν επισκεπτόταν την πόλη ως πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές συνόδους. Βρίσκεται σε μια απο τις πιο κομψές περιοχές των Βρυξελλών και εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το επέλεξαν οι εκπρόσωποι του πλούσιου εμιράτου», αναφέρει το δημοσίευμα .

Η συνάντηση του Αντόνιο Παντζέρι και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή στις 10 Οκτωβρίου έγινε γύρω στις 17:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα στο ξενοδοχείο έφτασαν εκείνη περίπου την ώρα τρεις μαύρες πολυτελείς Mercedes. Πάρκαραν μπροστά από το ξενοδοχείο, λίγο πιο μπροστά από την είσοδο.
Οι επιβάτες ήταν διαπιστευμένοι στη διπλωματική αποστολή του Κατάρ. Επρόκειτο για μια κυβερνητική αντιπροσωπεία του Κατάρ, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας της χώρας. Μαζί του ήταν και άλλοι πέντε άντρες και μια… βαλίτσα.

Στο ξενοδοχείο έφτασε εκείνη την ημέρα και ο Παντζέρι. Μαζί του είχε έναν χαρτοφύλακα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χαρτοφύλακας δείχνει άδειος, αλλά μετά το τέλος της συνάντησης ο χαρτοφύλακας δείχνει γεμάτος. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες ντοκουμέντο.

Μαζί είναι και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή. Ο Τζιόρτζι μάλιστα έχει μαζί και την 20 μηνών κόρη του σε καρότσι. Δύο άνδρες της αποστολής του Κατάρ που είναι εκεί τους αναγνωρίζουν, τους καλωσορίζουν και τους συνοδεύουν μέχρι τον τέταρτο όροφο.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι στον διάδρομο του ξενοδοχείου, που οδηγεί στη σουίτα του υπουργού του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, διακρίνεται έναν άλλος άνδρας (όπως όλα δείχνουν Καταριανός), ο οποίος σέρνει μια βαλίτσα τρόλεϊ και ακολουθεί τον Παντζέρι. Όλα αυτά διαδραματίζονται γύρω στις 18:00. Μαζί είναι και ο Τζιόρτζι. Μετά από μισή ώρα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φεύγει από το δωμάτιο και κατεβαίνει στο χολ. Ο Τζιόρτζι αφήνει το παιδί με το καρότσι σε ένα άτομο και πηγαίνει πίσω στον τέταρτο όροφο.

Μετά από μια ώρα η συνάντηση τελειώνει. Ο Παντζέρι φεύγει από το ξενοδοχείο μαζί με τον χαρτοφύλακα που είχε. Ο χαρτοφύλακας δείχνει να έχει… « παχύνει». Ο εισαγγελέας μάλιστα είχε κάνει έναν κόκκινο κύκλο στον χαρτοφύλακα στις φωτογραφίες από την έρευνα.


Γιατί; «Φαίνεται πιο γεμάτος», έγραφαν τα δικαστικά γραφεία των Βρυξελλών στην έρευνά τους, όπως λέει η ιταλική εφημερίδα, που θεωρεί ότι οι φωτογραφίες δείχνουν τις επαφές των Ιταλών με τους Καταριανούς και φαίνεται ότι απεικονίζουν και τις… χρηματικές συναλλαγές ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook