Σε έξαλλη κατάσταση ο αρχηγός της Βάγκνερ, βρίζει Σοϊγκού και Γκερασίμοφ, δείχνει τους νεκρούς στρατιώτες του και φωνάζει για έλλειψη πυρομαχικών.

Σε έξαλλη κατάσταση ο αρχηγός της Βάγκνερ, βρίζει Σοϊγκού και Γκερασίμοφ, δείχνει τους νεκρούς στρατιώτες του και φωνάζει για έλλειψη πυρομαχικών.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ότι οι δυνάμεις του θα αποχωρήσουν από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου λόγω έλλειψης πυρομαχικών και θα παραδώσουν τις θέσεις τους στις δυνάμεις των τακτικών ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που κατέγραψε με φόντο τα πτώματα ανδρών της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ και πόσταρε στο Telegram, εμφανίζεται σε έξαλλη κατάσταση ουρλιάαζοντας με βρισιές και κατάρες, εναντίον εκείνων που ευθύνονται για την έλλειψη πυρομαχικών . Κατονομάζει μάλιστα ως υπεύθυνους αυτής της κατάστασης τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ρωτάει φωνάζοντας πού είναι τα πυρομαχικά και ζητάει από το άτομο που κρατάει την κάμερα να «ζουμάρει» στους νεκρούς πίσω του.

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα νωπό! Κατέγραψέ τους όλους» ακούγεται να λέει ο Πριγκόζιν στο ξεκίνημα του βίντεο, με την κάμερα να δείχνει τις σειρές με τα πτώματα.
«Αυτά είναι παιδιά της Wagner που πέθαναν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα νωπό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, δείχνοντας τα πτώματα γύρω του. «Ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να στρογγυλοκάθεστε στα γραφεία σας».

«Εσείς καθάρματα, που κάθεστε σε ακριβά κλαμπ, που εσείς και τα παιδιά σας νομίζετε ότι είστε οι αφέντες και ότι έχετε το δικαίωμα να ελέγχετε τις ζωές τους, εάν νομίζετε ότι κάνετε κουμάντο επειδή έχετε αποθέματα πυρομαχικών, οι υπολογισμοί είναι απλοί, παίρνουμε 5 φορές λιγότερα πυρομαχικά! Αυτοί ήρθαν ως εθελοντές και δίνουν τη ζωή τους, ώστε εσείς να την γλυτώνετε! Σκεφτείτε αυτά λοιπόν» λέει εξοργισμένος.

«Δηλώνω εκ μέρους των μαχητών της Wagner, εκ μέρους της διοίκησης της Wagner, στις 10 Μαΐου 2023 είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε θέσεις στον οικισμό του Μπαχμούτ σε μονάδες του υπουργείου Άμυνας και να αποσύρουμε ό,τι έχει απομείνει από τη Wagner σε στρατόπεδα επιμελητείας για να κλείσουμε τις πληγές μας» ανέφερε.

Στο σημείο εκείνο βγήκε εκτός εαυτού λέγοντας «ακούστε με, γ@@@ που@@@@! Αυτοί είναι οι πατεράδες και οι γιοι κάποιων! Και αυτές οι που@@@ που δεν μας δίνουν πυρομαχικά, θα τρώνε τα σωθικά τους στην κόλαση!
«Έχουμε έλλειψη 70% σε πολεμοφόδια. Σοϊγκού! Γκερασίμοφ! Πού είναι τα γ@@@@να πολεμοφόδια;», φωνάζει ο Πριγκόζιν στην κάμερα. Οι υπεύθυνοι θα πάνε στην κόλαση», φώναξε ο Πριγκόζιν, πριν δηλώσει ότι οι απώλειες της Wagner θα ήταν πέντε φορές μικρότερες, εάν είχε επαρκή εφόδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook