Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι ο εξ απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναλαμβάνει το τιμόνι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Ο Ιμπραχίμ Καλίν μέχρι πρότινος επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας θα είναι ο αντικαταστάτης του Χακάν Φιντάν στην τουρκική ΜΙΤ ο οποίος αφήνει τη θέση του προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το διορισμό του στη ΜΙΤ επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ιμπραχίμ Καλίν με ανάρτησή στο Twitter, με φόντο την τουρκική σημαία, στην οποία αναφέρει: «Μην σταματάς όμορφη πατρίδα μου. Συνέχισε να προχωρείς…»

Ο Καλίν αναλαμβάνει καθήκοντα διαδεχόμενος τον Χακάν Φιντάν, (ήταν αρχηγός της ΜΙΤ από το 2010) ο οποίος με τη σειρά του διαδέχθηκε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Πρόεδρός μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τον κ. Ιμπραχίμ Καλίν στην Προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας. Πλέον μένει να φανεί ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Καλίν λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι επρόκειτο για ένα πρόσωπο που έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ρετζέπ Ταγίπ. Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ότι εκπρόσωπος της προεδρίας μετά τον Καλίν θα αναλάβει ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, στη θέση του Χουλουσί Ακάρ, ενώ στο θώκο του υπουργείου Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο Αλί Γερλικαγιά, διαδεχόμενος στον Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook