Το βρέφος από τον Λίβανο, τεσσάρων μηνών είχε πολλές μελανιές στο πρόσωπο και στο σωματάκι του.

Το μωρό , περίπου 4 μηνών κοριτσάκι, ήταν πεταμένο σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών που την βρήκε ένας αδέσποτος σκύλος και την μετέφερε στο δρόμο μέχρι που άκουσε το κλάμα του βρέφους ένας περαστικός.

Το κοριτσάκι βρέθηκε κοντά σε κτήριο του δήμου στην Τρίπολη, στο Λίβανο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με το thenationalnews.com η αποκάλυψη του μωρού μέσα στη σακούλα έχει προκαλέσει σοκ και οργή σε όλη τη χώρα.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Ισλαμικό Νοσοκομείο από τον άγνωστο περαστικό και αργότερα μεταφέρθηκε στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το μωρό, που φαίνεται να είναι περίπου 4 μηνών, να έχει μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα του.

Το εύρημα προκάλεσε σοκ και οργή σε ολόκληρη τη χώρα. Η τσάντα στην οποία πετάχτηκε το βρέφος μετέφερε τον σκύλο όταν ένας περαστικός άκουσε το μωρό να κλαίει, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την αποκάλυψη της είδησης με το εγκαταλελειμμένο πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να το υιοθετήσουν.

«Μερικοί λένε ότι ο σκύλος είναι ένα ακάθαρτο ζώο και, φυσικά, αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε ένας σχολιαστής, ο Φαρίντ, στο Twitter. «Ο σκύλος έχει πολύ περισσότερη ανθρωπιά, ευγένεια, πονηριά και εξυπνάδα από κάποιους σατανικούς μεταλλαγμένους σε ανθρώπινη μορφή».

Ένας άλλος έγραψε στο Twitter: «Τα ζώα έχουν περισσότερη συμπόνια από τους ανθρώπους».

Αρκετές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών έχουν έρθει στο φως στο Λίβανο τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος βρεφονηπιακού σταθμού συνελήφθη και το ίδρυμα έκλεισε οριστικά μετά την εμφάνιση βίντεο με τον υπάλληλο να κακοποιεί νήπια. Και στις αρχές Ιουλίου, η Lynn Talib, 6 ετών, πέθανε στη βόρεια περιοχή Miniyeh. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις αργότερα αποκάλυψαν ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών αυξάνονται, επειδή δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης στατιστικών, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα κρατικά ιδρύματα.

Αλλά οι ανέκδοτες περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης έχουν αυξηθεί καθώς η χώρα διολισθαίνει περαιτέρω στην εξαθλίωση. Η Τρίπολη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, έχει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας σε μια χώρα το 80% του πληθυσμού είναι στα όρια της φτώχειας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2019.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook