«Πράσινο φως» για το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων, όπως των καταστημάτων, των μουσείων και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, .

Από την 1η Μαρτίου, τα καταστήματα, τα μουσεία και οι αίθουσες ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες θα μπορούν να ανοίξουν ξανά, όπως και οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι ζωολογικών και βοτανικών κήπων, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Ωστόσο, ο αριθμός των πελατών πρέπει να είναι περιορισμένος μέσα στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Σε εξωτερικούς χώρους, οι συναντήσεις σε οικογενειακό κύκλο και μεταξύ φίλων καθώς και οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες έως και 15 ατόμων θα επιτραπούν εκ νέου (έναντι 5 που είναι σήμερα).

Από την 1η Μαρτίου, θα είναι και πάλι δυνατή η συμμετοχή σε παιδικές και νεανικές χορωδίες. Οι συναυλίες επιτρέπονται χωρίς κοινό, οι διαδηλώσεις θα συνεχίσουν να απαγορεύονται.

Εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά και η εμβολιαστική κάλυψη αυξηθεί, περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων θα εξακολουθεί να είναι δυνατή στις 22 Μαρτίου, και θα αφορά συγκεκριμένα τις αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους, την τηλεργασία (επί του παρόντος είναι υποχρεωτική όταν το επιτρέπει το είδος της εργασίας) και την αναψυχή στις βεράντες των εστιατορίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook