Σημαντικό στοίχημα, πάντως, τη δεδομένη χρονική συγκυρία, αποτελεί η μείωση του ιικού φορτίου στον πλανήτη

Αισιοδοξία αποπνέουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας για εμβόλια των «Pfizer/BioNTech» και της «Astrazeneca», καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό, συγκεκριμένα κατά 80%, την πιθανότητα νοσηλείας σε άτομα που πάσχουν από κορωνοϊό και κυρίως ηλικιωμένους.

Τα ελπιδοφόρα ευρήματα παρουσίασε, ύστερα από σχετική μελέτη, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος επεσήμανε ότι ακόμη και μια δόση των εμβολίων είναι αποτελεσματική καθώς μειώνει κατά 80% την πιθανότητα νοσηλείας στους άνω των 70 ετών.

Την ίδια στιγμή, παγκόσμιοι φορείς υγείας εστιάζουν, σε μια περίοδο που εκφράζονται αμφιβολίες, στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca.

Όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και απέναντι στις μεταλλάξεις, ακόμη και στην ιδιαίτερα μεταδοτική νοτιοαφρικανική.

Στοίχημα, πάντως, τη δεδομένη χρονική συγκυρία, αποτελεί η μείωση του ιικού φορτίου στον πλανήτη και η κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού με εμβόλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook