Προ ημερών ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα είχε αναφέρει ότι η χώρα διερευνά το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V και δεν είχε αποκλείσει την παραγωγή του στη χώρα.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Ελβετία, Adienne Pharma & Biotech, κατέληξαν σε συμφωνία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, Sputnik V, στην Ιταλία, σύμφωνα με το ρωσοϊταλικό εμπορικό επιμελητήριο.

Σύμφωνα με το επιμελητήριο, πρωτοβουλία για τη συμφωνία είχε η ιταλική εταιρεία Adienne Srl, η οποία αποτελεί τμήμα της Adienne Pharma & Biotech.

«Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του κρατικού Ρωσικού Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και της ADIENNE Pharma & Biotech για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Ιταλία» αναφέρει το Ρωσοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του.

Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία επετεύχθη μετά από μια σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από τον Οκτώβριο, καθώς το Επιμελητήριο αναζητούσε εταίρο για την παραγωγή του Sputnik V.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος με τη χορήγηση του Sputnik, από τη στιγμή που θα έχει στα χέρια του την έγκριση του ΕΜΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook