Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΜΑ) μπαίνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του COVID-19, το Sputnik-V, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από 52 χώρες.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΕΜΑ θα επισκεφθεί την Ρωσία στις 10 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Ο EMA ξεκίνησε την σταδιακή επανεξέταση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στις αρχές Μαρτίου, ενώ αξιωματούχος του EMA είχε προτρέψει τις χώρες μέλη της ΕΕ να μην προχωρήσουν εντός του μηνός στην έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V σε εθνικό επίπεδο, όσο ο οργανισμός συνεχίζει την διαδικασία επανεξέτασής του.

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα ανακοίνωνε ότι οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-light ολοκληρώθηκαν και τα απαιτούμενα έγγραφα για την κατοχύρωση του εμβολίου είναι ήδη έτοιμα, κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Το εν λόγω εμβόλιο ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι και είναι βασισμένο σε αδενοιό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook