Ανασχηματισμό φέρεται να σχεδιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι κινήσεις του τις τελευταίες μέρες σε ό,τι αφορά στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας του έχει οδηγήσει σε σοβαρές αναταράξεις και ηλεκτρισμένο κλίμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας sozcu, υπουργός Εξωτερικών ενδέχεται να είναι η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρωταγωνίστρια στην κρίση των Ιμίων, Τανσού Τσιλέρ.

Η εφημερίδα αναφέρει: «Έρχονται αλλαγές στην κυβέρνηση. Στο παρασκήνιο κυκλοφορούν περίεργες ειδήσεις. Η πρώην πρωθυπουργός, Τανσού Τσιλέρ θα γίνει η νέα υπουργός Εξωτερικών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φεύγει, η Τσιλέρ έρχεται». Προσθέτει ακόμα πως η Τσιλέρ έχει πολύ καλές επαφές με το λόμπι στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν ελπίζει έτσι να σπάσει ο πάγος με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Πάντως στην Τουρκία κυκλοφορεί κι ένα έγγραφο που αναφέρει μεταξύ άλλων το όνομα του Ιμπραήμ Καλίν για την θέση του υπουργού Εξωτερικών και του γαμπρού του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ για την θέση του υπουργού Ενέργειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook