«Το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα τέλη Ιουνίου» υποστήριξε ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Κλεμάν Μπον,

«Υπάρχει ένα πρώτο στάδιο εξέτασης του φακέλου επικύρωσης, που λέγεται επιστημονική εξέταση, το οποίο χωρίς αμφιβολία, μας λένε, θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον ενώπιον της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας. «Και στη συνέχεια υπάρχει ένα τελευταίο στάδιο που είναι η γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) επί της έγκρισης διάθεσης του εμβολίου στην αγορά, που παίρνει ακόμη μερικές εβδομάδες. Συνεπώς δεν είναι ένα εμβόλιο, το οποίο είναι πιθανό να εγκριθεί πριν από το τέλος Ιουνίου», πρόσθεσε.

Όλα αυτά, την ώρα που δεν είναι λίγες οι ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν την εγκρισή του για να επιταχύνουν την εκστρατεία του εμβολιασμού τους.

Πάντως, ο Γάλλος υφυπουργός είπε πως στα τέλη Ιουνίου «η ΕΕ αναμένεται να έχει πολύ περισσότερες διαθέσιμες δόσεις εμβολίων άλλων φαρμακοβιομηχανιών, συνεπώς η ανάγκη θα είναι πολύ λιγότερο έντονη». Και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν γεωπολιτικές ενέργειες ή επικοινωνιακά κόλπα που χρησιμοποιούνται από τους Ρώσους φίλους μας για να δείξουν πόσο είναι παρόντες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μην είμαστε αφελείς, έχουν μια στρατηγική διάσπασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει λειτουργήσει, τόσο το καλύτερο, πέρα από κάποια χτυπήματα».

Ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Δημοκρατία της Τσεχίας έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν το ρωσικό εμβόλιο χωρίς να περιμένουν την έγκρισή του από την ΕΕ. Γερμανοι και Αυστριακοί πολιτικοί έχουν ζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν πολλάκις από την ΕΕ να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση και την εισαγωγή του…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook