Την πιθανότητα και άλλων παρενεργειών εκτός των θρομβώσεων, μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της J&J, διερευνά το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

«Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ μελετούν τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με περιπτώσεις δυνητικών σοβαρών παρενεργειών μεταξύ ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό, πέραν αυτών που ήδη οδήγησαν στην αναστολή της αξιοποίησής του”, δήλωσε χθες Δευτέρα η Ροσέλ Ουαλίνσκι, επικεφαλής του CDC.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές ζήτησαν την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου J&J, λόγω σοβαρών περιστατικών θρόμβωσης που αφορούσαν έξι γυναίκες κάτω των 50 ετών -νούμερο πολύ μικρό, καθώς εφτά εκατομμύρια ατομα έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας.

«Μας ενθαρρύνει το ότι δεν έχει υπάρξει μεγάλος αριθμός περιπτώσεων», είπε μάλιστα η Ουαλίνσκι. «Αλλά το κοιτάμε», πρόσθεσε πάντως, εξηγώντας πως «μελετάμε (τις αναφορές) που έχουμε».

Συμβουλευτική επιτροπή του CDC θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει τα δεδομένα για πιθανές σοβαρές παρενέργειες του προϊόντος της J&J και να υποβάλλει γνωμοδότηση για το εάν η αξιοποίησή του πρέπει να συνεχιστεί στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης. Οι ειδικοί περιμένουν ότι θα ξαναρχίσει, αλλά αφού υπάρξουν σαφείς κατευθύνσεις για τη διάγνωση και της αντιμετώπισης των θρομβώσεων, δυνητικής παρενέργειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook