Είναι δεδομένη η επιθυμία των Γερμανών να αγοράσουν το ρωσικό εμβόλιο, μόλις αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Θέλουμε να αγοράσουμε τρεις παρτίδες των δέκα εκατομμυρίων δόσεων – τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – του Sputnik V. Προϋπόθεση είναι να εγκρίνει το εμβόλιο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων» είπε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca για να πείσει την κοινή γνώμη για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών, η αποτελεσματικότητα του Sputnik-V έφθασε το 97,6% σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν από τον εμβολιασμό 3,8 εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών.

Η αρμόδια για τα εμβόλια επιτροπή της Γερμανίας προτείνει τη χρήση του σκευάσματος της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας μόνον σε άτομα άνω των 60 ετών.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει ήδη δηλώσει ότι η Γερμανία διαπραγματεύεται με την Ρωσία για την αγορά των εμβολίων. Ο Σπαν στάθηκε πολύ στην άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαπραγματευτεί εξ ονόματος των 27 χωρών μελών της ΕΕ την αγορά του Sputnik V, σε αντίθεση με αυτό που έκανε για τα άλλα εμβόλια κατά της COVID-19.

Πάντως, ειδικοί εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν τον νέο γύρο εξέτασης του ρωσικού εμβολίου από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 10 Μαΐου..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook