H ΕΕ έχει ήδη παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις από την Johnson & Johnson και έχει δικαίωμα για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων....

Παρόμοια ιστορία με τα εμβόλια της AstraZeneca;

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Κομισιόν αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιο που έχει με την AstraZeneca για την αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της εταιρίας και θα μείνει στις 300 εκατ. δόσεις που έχει ήδη παραγγείλει.

Συμβόλαιο με ρήτρα (αυτή τη φορά 200 + 200 εκατομμύρια) έχει υπογραφεί και με την Johnson & Johnson.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα αγοραστούν οι έξτρα 200 εκατομμύρια δόσεις: «Δεν μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει με τα κράτη μέλη για το αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης. Είναι λίγο πρόωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 325 περιστατικά θρομβώσεων που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά από χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή έχουν χορηγηθεί κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δόσεις σε όλο τον πλανήτη.

Από τα 325 περιστατικά που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια, τα 287 σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, 8 με της Johnson & Johnson, 25 με της Pfizer και 5 με της Moderna.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook