Τρείς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Τζο Μπάϊντεν πραγματοποίησε την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την επικοινωνία επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος και σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «μεταφέροντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση σε διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών. Οι ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων».

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 σαν αντίποινα για την παραλαβή των ρωσικών S-400.

Και επίσης μετά την έντονη φημολογία ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει επισήμως την γενοκτονία των Αρμενίων.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αμερικανικών μέσων ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων το Σάββατο 24 Απριλίου στην ομιλία του για την Παγκόσμια Ημέρας Μνήμης που τιμούν σε όλο τον κόσμο οι αρμενικές κοινότητες.

Σύμφωνα με– ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής – πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, θα υπάρξει επικοινωνία επίσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και του προεδρικού συμβούλου Ιμπραχίμ με τον Σύμβουλο Εθνικης Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook