Χάος στην Ινδία με τα κρούσματα του κορωνοϊού, από την εξάπλωση της λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης.

Η Ινδία με πληθυσμό 1,3 δις κατοίκων μέσα σε λίγες μέρες βυθίστηκε στο χάος καθώς μόνον χθες κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων με 350.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, διασπορά που αποδίδεται στην «ινδική» μετάλλαξη .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για «σπαρακτική κατάσταση» και θα στείλει προσωπικό και εφόδια στη χώρα αυτή για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πανδημία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Ο ΠΟΥ κάνει ό,τι μπορεί, παρέχοντας κρίσιμο εξοπλισμό και εφόδια, όπως χιλιάδες φιάλες οξυγόνου, προκατασκευασμένα, κινητά νοσοκομεία και εργαστηριακό εξοπλισμό», είπε ο Τέντρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Υπενθύμισε επίσης ότι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, 2.600 μέλη του ΠΟΥ είναι καθ’ οδόν για την Ινδία ώστε να βοηθήσουν τις προσπάθειες των αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα στείλουν κατεπειγόντως βοήθεια.

Στο Νέο Δελχί, οι διάδρομοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι από κρεβάτια και φορεία με ασθενείς. Οικογένειες παρακαλούν, ματαίως, να τους δώσουν λίγο οξυγόνο ή μια θέση για τους δικούς τους ανθρώπους. Ορισμένοι πεθαίνουν προτού καν φτάσουν στο νοσοκομείο.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο έκδηλη η σημασία του εμβολιασμού», επέμεινε ο Τέντρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook