Στον εμβολιασμό των παιδιών στρέφει πλεόν το ενδιαφέρον της η εταιρεία Pfizer

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του απηύθυνε επίσημο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για εμβολιασμό «υπό όρους» των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

Στη σχετική ανάρτηση, ο Αλ. Μπουρλά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συμμεριζόμαστε την επείγουσα ανάγκη» για επέκταση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, προκειμένου «να συμπεριλάβουμε νεότερους πληθυσμούς».

Υπενθυμίζεται ότι οι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα να εγκρίνουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνων συμβούλου της BioNTech Ουγούρ Σαχίν η εταιρεία είναι «στα τελευταία στάδια πριν από την υποβολή» στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές [του εμβολίου της] για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με έξι εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να λάβει έγκριση για χρήση στην Ε.Ε. για αυτή την ηλικιακή ομάδα, από τον προσεχή Ιούνιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook