Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ μετά τις «αποκαλύψεις» για τον κύκλο του Ερντογάν
Μετά τις κατηγορίες για εμπλοκή της χώρας σε εμπόριο κοκαϊνης
Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά από τις αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ για υποθέσεις διαφθοράς και διασυνδέσεων με τη μαφία σε βίντεο που έχει γίνει viral.
Turkey issues arrest warrant for Sedat Peker #Turkey #SedatPeker #Ankara #YakalamaKararıhttps://t.co/lwnaSSFyJg pic.twitter.com/I0uEsrRr0W
— ILKHA (@IlkhaAgency) May 27, 2021
Το βίντεο αυτό πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην κυβέρνηση Ερντογάν ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό αρχιμαφιόζο, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Ahval, ο Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πεκέρ ο οποίος φέρεται να ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πεκέρ προειδοποίησε νωρίτερα μέσω Twitter ότι θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος «διάβολος» εάν η Άγκυρα καταφύγει σε διαβολικές τακτικές, λέγοντας ότι ήταν έτοιμος να χάσει τη ζωή του σε αντιπαράθεση. «Όπως είπα και πριν, ένα σκυλί που δεν ξέρει πώς να γαβγίζει θα καλέσει έναν λύκο στο σπίτι», δήλωσε ο Πεκέρ άλλοτε πιστός σύμμαχος του Ερντογάν ο οποίος απειλεί πια να αποκαλύψει πολλά κυβερνητικά μυστικά τα οποία φαίνεται να γνωρίζει από «πρώτο χέρι».
«Αυτά που θα πω δεν θα είναι σαν αυτά που είναι γραμμένα σε περιοδικά, θα τα αφηγηθώ λεπτομερώς», έγραψε στο Twitter. «Έχω φορέσει το ένδυμα του μαρτυρίου. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του Θεού».
Ο Πεκέρ με τα βίντεό του εξαπολύει απειλές εναντίον του νυν υπουργού Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού, εμπλέκει σε εμπόριο κοκαΐνης την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αποκαλύπτει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ. Η φήμη του αρχιμαφιόζου, γνωστού προηγουμένως ότι βρισκόταν κοντά στην εξουσία και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του χώρου, εξηγεί τη μεγάλη θεαματικότητα που έχουν τα βίντεό του, το πιο πρόσφατο από τα οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 14 εκατομμύρια θεάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δεσμεύτηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε τις κατηγορίες του Πέκερ. Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος των βίντεο ήταν να βλάψουν την Τουρκία και προανήγγειλε νομικό «κυνήγι» τον εγκληματιών, όπως είπε.
Ολες οι Ειδήσεις
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «Ο Μπαχαλόγατος»,Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 22:00 – Τρέϊλερ
- O bwinΣΠΟΡ FM 94.6 γιορτάζει στο «Football Unity Festival» τα 50 χρόνια του ΠΣΑΠΠ
- «Chef στην κουζίνα σας» με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Τα πιο λαχταριστά πιάτα για 4η σεζόν στο OPEN – Πρεμιέρα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 14:45
- Μαρί Σαντάλ: Έχει γενέθλια μαζί με τον γιό της Οδυσσέα – Κίμωνα – «Είσαι ο πιο καλός άνθρωπος που ξέρω», έγραψε – Φωτογραφίες
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη για τον γιό της: «Εγώ σου δείχνω τον κόσμο κι εσύ, κάθε μέρα, μου μαθαίνεις να τον βλέπω ξανά από την αρχή»
- Καλομοίρα σε Γιώργο Μπούσαλη: «Είσαι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας, είμαστε ευλογημένοι που σε έχουμε»
- Πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – Θάνου Πλεύρη με επίκεντρο την υπόθεση Μαζωνάκη – «Είχα τυπική σχέση με τον Θεοδωρόπουλο», είπε ο υπουργός
- Ίζακ Μπόνγκα: Το υψηλό επίπεδο της EuroLeague, η αμυντική φιλοσοφία και η επιθυμία του για το 8ο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook