Αύριο Πέμπτη (3Μαρτίου) θα γίνει τελικά ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας –Ουκρανίας για την εκεχειρία.

Στον τόπο των διαπραγματεύσεων έφτασε ήδη η αντιπροσωπεία της Ρωσίας , ενώ η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας έχει ήδη ξεκινήσει από το Κίεβο και αναμένεται να φτάσει στο σημείο αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με το RIA Novosti η αντιπροσωπεία της Ρωσίας πριν από λίγη ώρα στον τόπο των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν στο Belovezhskaya Pushcha,, στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας, εκεί όπου υπεγράφησαν τo 1991 οι συμφωνίες για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Δείτε και φωτό με τα μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία έχει ήδη φύγει από το Κίεβο και θα είναι στον τόπο των συνομιλιών αύριο το πρωί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το RIA Novosti, είπε ότι θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η κατάπαυση του πυρός.

«Οι ειδικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας διασφαλίζουν πλήρως την ασφάλεια στη Λευκορωσία και ο (ρωσικός) στρατός μας έχει εξασφαλίσει μια ασφαλή διέλευση για τη μετακίνησή τους (της ουκρανικής αντιπροσωπείας) μέσω της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μεντίνσκι, σύμφωνα με το TASS.

Ο νέος γύρος επαφών θα γίνει με τις ίδιες συνθέσεις και από τις δύο πλευρές. Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος επαφών είχε διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ωρών.

Δείτε εδώ το θρίλερ που εκτυλίχτηκε νωρίτερα σήμερα για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook