Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός σε δύο πόλεις της Ουκρανίας, την Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα, για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να απομακρυνθούν οι άμαχοι

Όπως μεταδίδει το Reuters που επικαλείται το Interfax, η κατάπαυση πυρός που αφορά και τους βομβαρδισμούς θα ξεκινήσει σήμερα στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 Ελλάδος).

Από τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) “η ρωσική πλευρά κηρύσσει καταθεστώς σίγασης (των όπλων), ενώ θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα”, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και τα σημεία εξόδου έχουν οριστεί σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο προειδοποίησε νωρίτερα ότι η πόλη έχει «μπλοκαριστεί» από τις ρωσικές δυνάμεις και έκανε έκκληση για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο που θα επιτρέπει στους πολίτες να φύγουν με ασφάλεια.

Το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία, είχε πεί ο δήμαρχος της Μαριούπολης τελεί υπό αποκλεισμό”.

Η κατάληψη της πόλης των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θα αποτελούσε σημαντική καμπή για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Απελπιστική η κατάσταση στη Βολβοβάκα, πτώματα στους δρόμους

Η πόλη Βολνοβάκα , που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης., έχει επίσης υποστεί μερικές από τις σκληρότερες ρωσικές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook