Νέα σφαγή αμάχων στην καθώς οι Ρώσοι χτύπησαν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, αναθεωρώντας ανοδικά την προηγούμενη εκτίμηση για 30 νεκρούς από την κρατική σιδηροδρομική εταιρία της Ουκρανίας, η οποία ανέφερε ότι ο σταθμός επλήγη με δύο ρουκέτες, τη στιγμή που αρκετές πηγές στο διαδίκτυο, οι οποίες συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, επισημαίνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν είτε ένας είτε δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι είδε περισσότερους από 20 σάκους μεταφοράς πτωμάτων στο σημείο.

Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις. «Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.


Στη συνέχεια προσέθεσαν: «Σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματορσκ». Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Η Ρωσία δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο σε σχέση με την επίθεση αυτή και τον απολογισμό των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες άμυνας της φιλορωσικής αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ισχυρίζονται πως το χτύπημα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις «με πύραυλο Tochka-U», και επισημαίνουν πως ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου είναι ξεπερασμένος και δεν χρησιμοποιείται από τη Ρωσία, αλλά είναι ενεργός για τους Ουκρανούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook