Ανελέητο σφυροκόπημα στη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εντολή να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο χαλυβουρίας «Azovstal» με βόμβες τριών τόνων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Ουκρανίας διαψεύδουν πληροφορία για βομβαρδισμό νοσοκομείου δίπλα στο Azovstal με 300 νεκρούς.

Η δεύτερη φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία επικεντρώνεται στην περιοχή του Ντονμπάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ρώσοι συνεχίζουν το ανελέητο «σφυροκόπημα» της Μαριούπολης, ενώ χτυπούν ξανά με μανία το Χάρκοβο και τις γύρω περιοχές, όπως έκαναν και τις πρώτες μέρες της εισβολής, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες άμαχους.

Νωρίτερα την Τρίτη, τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια βομβαρδισμού στο Χάρκοβο, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ, σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι κατακτητές βομβαρδίζουν ξανά κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο, στο Κιεβο και στη Βιομηχανική Περιφέρεια. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν εκτοξευτές ρουκετών από απόσταση 35-40 χιλιομέτρων» είπε.

Σε μια συνομιλία Ρώσων στρατιωτικών που υπέκλεψε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας, διακρίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της Μόσχας για τη Μαριούπολη, καθώς Ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να λέει για την εντολή της ηγεσίας να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο χαλυβουρίας «Azovstal» με βόβμες τριών τόνων!

Τους πυκνούς βομβαρδισμούς της πόλης – λιμάνι επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Πιότρ Αντριούσενκο, με ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορία που διακίνησε νωρίτερα Ουκρανός βουλευτής για βομβαρδισμό νοσοκομείου κοντά στο «Azovstal» και τον εγκλωβισμό 300 αμάχων κάτω από τα συντρίμμια. «Πράγματι, η Μαριούπολη, ιδιαίτερα η ζώνη του «Azovstal», δέχεται πυκνούς βομβαρδισμούς με βόμβες μεγάλης ισχύος. Όμως στην ζώνη γύρω από το εργοστάσιο «Azovstal» έδω και καιρό κανείς δεν κρύβεται, ιδιαίτερα στο κτίριο του νοσοκομείου που είχε καταστραφεί από πριν. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο να σχολιάσω», έγραψε ο Αντριούσενκο.

Κατά την άποψη του, την ψευδή αυτή πληροφορία, ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα που κατάγεται από την Μαριούπολη «την έδωσε για να στρέψει την προσοχή στο πρόσωπό του»

Νωρίτερα ο Ταρούτα από την Μαριούπολη σε ανάρτηση του στο Facebook είχε γράψει ότι ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, με αποτέλεσμα κάτω από ερείπια να βρίσκονται 300 άνθρωποι μαζί με παιδιά.

120 άμαχοι εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Azovstal, σύμφωνα με τους Ρώσους

Στο μεταξύ, περίπου 120 άμαχοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο χάλυβα «Azovstal» στην πολιορκημένη Μαριούπολη, εγκατέλειψαν το εργοστάσιο μεσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο…


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας νωρίτερα είχε ανοίξει έναν διάδρομο για τις ουκρανικές δυνάμεις που θα αποδέχονταν την ρωσική πρόταση να παραδώσουν τον οπλισμό τους και να φύγουν με ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη πληροφορία πάντως, συγκρούεται με τον ισχυρισμό του συμβούλου του δημάρχου Μαριούπολης, ο οποίος ανέφερε πως δεν υπήρχαν άμαχοι στην περιοχή του Azovstal.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook