Μετά την συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, σύσσωμος ο κόσμος στα social media (γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι) εκφράζουν τη στήριξή τους στον Ιακωβίδη.

Είναι από τις στιγμές που αισθάνεσαι ένα ρίγος συγκίνησης και παράλληλα ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας.

Μία στιγμή που και τα λόγια χάνουν την αξία τους, την ώρα που ένας Ολυμπιονίκης λυγίζει, ζητάει συγγνώμη επειδή δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο σε έναν προκριματικό γύρο και αποκαλύπτει πως προτίθεται να αποχωρήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών από το αγώνισμα που υπηρετεί με πάθος από 13 ετών.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που έδωσε στο β’ γκρουπ της Άρσης Βαρών, βγήκε στη Δημόσια Τηλεόραση και παραδέχθηκε πως δεν αντέχει άλλο.

Δεν έχει την οικονομική και ψυχολογική κατά συνέπεια δύναμη να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έφτασε μετά από έναν άσχημο τραυματισμό που λίγο έλειψε να του στερήσει τη συμμετοχή στο Τόκιο.

Παρόλα αυτά, ο γίγαντας που αποτελεί τον τελευταίο εκπρόσωπο της Άρσης Βαρών, που τις προηγούμενες δεκαετίες έζησε στιγμές δόξας με τον Πύρρο, τον Κάχι και τα άλλα παιδιά του Χρήστου Ιακώβου, έδωσε το «παρών» και πάλεψε σαν… λιοντάρι για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την πατρίδα του.

Φάνηκε από την προσπάθειά του, φάνηκε από τη λύπη στο πρόσωπό του στις δηλώσεις που έκανε και με την γενικότερη στάση του κατά τη διάρκεια της μάχης του. Πού είναι η Πολιτεία; Πού είναι οι χορηγοί και ευεργέτες αυτού του Τόπου να στηρίξουν αυτό το παλικάρι που θέλησε να σηκώσει στις πλάτες του όλη τη χώρα;
Όπως έκανε κάποτε το ίνδαλμά του, ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά την συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, σύσσωμος ο κόσμος στα social media (γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι) εκφράζουν τη στήριξή τους στον Ιακωβίδη, ο λογαριασμός του μέσα σε λίγες ώρες από 6 χιλιάδες θαυμαστές έχει ξεπεράσει τους 25 χιλιάδες, ενώ παράλληλα δέχεται χιλιάδες μηνύματα αγάπης κάτω από τις δημοσιεύσεις του.
Όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστό, λόγω των μνημονίων, ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα το Κράτος να στηρίξει όλους τους αθλητές. Το ίδιο το κράτος και οι πολιτικοί που συνεχίζουν να έχουν τα ίδια προνόμια, τους ίδιους παχυλούς μισθούς και προσπαθούν ανεπιτυχώς να δώσουν λύση στα προβλήματα του λαού που βιώνει μεγαλύτερη κρίση με την έλευση του κορωνοϊού.

Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής. Είναι η μέρα που πρέπει ο καθένας από τους ισχυρούς, τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες και όποιους έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν έναν τέτοιο αθλητή πρότυπο να ντρέπεται. Όπως πρέπει να υπάρξει προβληματισμός και στους Γιαννιώτες επιχειρηματίες που δεν στήριξαν τον Στέφανο Ντούσκο, όμως εκείνος τα κατάφερε και μπόρεσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην Κωπηλασία.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάει κάποιος από την Πολιτεία να φωτογραφηθεί με τον Λευτέρη Πετρούνια (αν πάρει το πολυαναμενόμενο Χρυσό), τον Ντούσκο που πήρε την πρωτιά στην Κωπηλασία ή όποιο άλλο παιδί διακριθεί στους Αγώνες του Τόκιο. Πλέον είναι ντροπή και μόνο η παρουσία τους εκεί…

alter-info.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook