Οικονόμου: Να αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ζεϊμπέκ – Τεράστιο ατόπημα οι δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη
«Θεωρώ κατ' αρχήν ότι πρέπει να ανασκευάσει και από εκεί και πέρα αν επιμείνει στους χαρακτηρισμούς του γεννάται μείζον θέμα για τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδραση του κ. Τσίπρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις δηλώσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη .
Ως «τεράστιο ατόπημα που δημιουργεί μία σειρά από θέματα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
«Το να μιλά η Τουρκική πλευρά για δικαιώματα μειονοτήτων με τον τρόπο που έχει μεταχειριστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις αντίστοιχες μειονότητες στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο σε άλλες περιοχές νομίζω ότι συνιστά ευθεία πρόκληση στην κοινή λογική. Μόνον έτσι μπορεί να εκληφθεί. Δεύτερον, δεν έχει την ανάγκη καμίας ξένης υπηρεσίας, κανενός ξένου υπουργείου οποιοσδήποτε πολίτης ζει στη χώρα για προστασία φυσική ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν οι ελληνικές αρχές, υπάρχουν οι κανόνες. Τρίτον, είναι νομίζω οφθαλμοφανές το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε. Αυτοπροσδιόρισε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τον εαυτό του. Μιλάμε για τεράστιο ατόπημα που δημιουργεί μία σειρά από θέματα. Νομίζω ότι επιβάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις δηλώσεις Ζεϊμπέκ «είναι σοβαρότατα ζητήματα αυτά. Κατ’ αρχήν να πω ως προς τις απειλές δεν νοείται στην Ελλάδα να απειλείται κανείς. Και υπάρχουν όργανα και υπηρεσίες να μεριμνήσουν για αυτό το πράγμα. Αλλά, είναι αδιανόητο Έλληνες βουλευτές ανεξαρτήτως θρησκεύματος να χρησιμοποιούν τέτοιος χαρακτηρισμούς, να πυροδοτούν εντάσεις, να χαρακτηρίζουν ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, τουρκικό. Είναι αδιανόητο».
Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε, μάλιστα, και τα «άλλα τέτοια ατυχή περιστατικά στο παρελθόν και από βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής. Ανασκεύασε, έγινε η κίνηση που έπρεπε να γίνει, καλοδεχούμενη. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη αντίδραση και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συμπεριφορές που είναι μη ανεκτές».
«Θεωρώ κατ’ αρχήν ότι πρέπει να ανασκευάσει και από εκεί και πέρα αν επιμείνει στους χαρακτηρισμούς του γεννάται μείζον θέμα για τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδραση του κ. Τσίπρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κρήτη: Μαρτυρικός ο θάνατος της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη – Τη χτύπησε, την μαχαίρωσε, τη φίμωσε και την έδεσε – Ο κρυφός δεσμός και οι απειλές (βίντεο)
- Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν βάλτωσαν μετά τις απειλές του Τραμπ – Οι συνομιλίες «διακόπηκαν αλλά δεν τελείωσαν», λέει η Τεχεράνη
- Αδελφός του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από θαλάσσια περιοχή στα Χανιά
- Ζόζεφιν: Ο Νίνο είναι και μέντοράς μου, για μένα έχει κάτι αυθεντικό, ρομαντικό και παιδικό (βίντεο)
- Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα 76α γενέθλιά του στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων, η έκπληξη της Ράντου – Βίντεο
- Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι θρασύτατος και αποτυχημένος, ήξεραν για τους νεκρούς στο Μάτι και ρωτούσαν για την Κινέτα (βίντεο)
- Γιαννακόπουλος: «Ο βασιλιάς επέστρεψε» – O Ομπράντοβιτς και επίσημα στον Παναθηναϊκό
- Ηράκλειο: Πέθανε ξαφνικά στα κρατητήρια η 34χρονη που πέταξε το μωρό στα σκουπίδια!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook