Ραγδαίες φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για τον οποίοι έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από τις βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο ακόμη καταγγελίες που φέρεται να είναι σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν έχουν λάβει και νομική υπόσταση.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για κακές εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που δούλεψε στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ελένη Χρονοπούλου- φέρεται να είναι από τη Θεσσαλονίκη και να εργάστηκε για ένα διάστημα ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Η καταγγελία της αφορά σε κακοποίηση και ξυλοδαρμό και φέρεται έτοιμη να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή, ενώ έχει και ιατρικές γνωματεύσεις, που αναφέρονται στην  κακοποίησή της.

Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας ευρωβουλευτή
Σύμφωνα το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάθε αίτημα για την άρση ασυλίας ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθύνεται στον/την πρόεδρο του Σώματος από αρμόδια αρχή κράτους-μέλους της ΕΕ. Το αίτημα ανακοινώνεται στην Ολομέλεια (όπως έγινε χθες με την υπόθεση Γεωργούλη) και παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή, που είναι η επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ.

Η επιτροπή εξετάζει χωρίς καθυστέρηση, τα αιτήματα για άρση ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Το επίσημο αίτημα, στο οποίο αναφέρονται ρητώς από τις αρμόδιες αρχές οι λόγοι που ζητείται η άρση ασυλίας, εξετάζεται από την Επιτροπή, η οποία ορίζει και έναν εισηγητή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής θα κληθεί να καταθέσει τη δική του άποψη, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένος να το πράξει, ενώ δεν θα παρίσταται στις συζητήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις από την αρχή του κράτους- μέλους, στην προκειμένη περίπτωση του Βελγίου, προκειμένου να σχηματίσει γνώμη για το εάν η ασυλία πρέπει να αρθεί ή όχι. H απόφαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων διαβιβάζεται στην Ολομέλεια του ΕΚ, η οποία και θα ψηφίσει τελικά για την άρση ή μη της ασυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ θα λάβει χώρα στις 24-25 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook