Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, η ΕΛΑΣ θα ελέγχει την είσοδο στις θύρες των οργανωμένων φιλάθλων, ενεργοποιούνται οι κάμερες στα γήπεδα, παρατηρητήριο βίας υπό την επίβλεψη της UEFA, τα πρώτα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Μια σειρά από μέτρα από άλλες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, πέραν των όσων ανακοινώθηκαν, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης
Ειδικότερα:

Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση και με τους προέδρους των ΠΑΕ, όπου υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της βίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις.
Αποφασίστηκαν μέτρα στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Το κλείσιμο λεσχών – Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ανά ομάδα

Απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας σε θύρες οργανωμένων, όταν κρίνεται απαραίτητο. Πρόκειται για κάτι που ήθελαν και οι ομάδες

Ολοκληρωμένο σύστημα με κάμερες στα γήπεδα

Δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με συμμετοχή πολλών διαφορετικών κρατών ώστε η UEFA να μπορεί να προειδοποιεί εγκαίρως για γεγονότα υψηλού κινδύνου.

Μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται πως οι όποιες δεσμεύσεις έγιναν ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξει κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών, αλλά και το ύστατο μέτρο του αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη σύσκεψη και οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλεξάνδρου Τσέφεριν 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook