Η πρώτη «ενδεκάδα» των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ με τον Γιώργο Αυτιά να έχει την πρωτιά και στη νέα δημοσκόπηση της GPO.

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές  η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν (στην πρώτη «ενδεκάδα») η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Μαρία Σπυράκη και στη συνέχεια το προβάδισμα έχουν: η Βίκυ Φλέσσα, η Νόνη Δούνια, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Σπύρος Καρανικόλας και με μικρότερα ποσοστά επιλογής ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Επισημαίνεται πως η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απέκλεισε του Σπαρτιάτες.
Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τις τάσεις που έχουν καταγράψει όσες έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η ΝΔ είναι πρώτη ενισχύοντας τη δύναμή της και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ, που φιλοδοξούσε να κάνει την ανατροπή στους συσχετισμούς εντός της αντιπολίτευσης με την Ελληνική Λύση να φιγουράρει στην τέταρτη .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook