Η Ελλάδα ζητεί για μια ακόμη φορά να δημιουργηθούν με ασφάλεια ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τις πόλεις της Ουκρανίας για την απομάκρυνση των αμάχων και την τροφοδοσία των πολιτών.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την έντονη ανησυχία για τις δραματικές εξελίξεις στην Μαριούπολη και την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών αλλά και του Γενικού Προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη, που βρίσκεται στην πόλη αυτή που βομβαρδίζεται ανηλεώς.

“Η Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα, καλεί για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές. Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιεί  εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης” τονίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Καλούμε όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού. Η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση” καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook