«Το ενεργειακό αποτύπωμα της χώρας μας σε λίγα χρόνια πρέπει να είναι Πράσινο...»

Χτίζοντας τη στρατηγική τους πάνω στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης με οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς όρους, ο κ. Γιάννης Καράμπελας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, εξηγεί γιατί το ενεργειακό αποτύπωμα της χώρας μας σε λίγα χρόνια πρέπει να είναι «πράσινο», με τρόπο που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής όλων και να κάνει τα παιδιά μας περήφανα για εμάς!

Η εξασφάλιση του αδιάλειπτου εφοδιασμού της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί … κύριο και πρωταρχικό σκοπό του Ομίλου ΑΔΜΗΕ. Είναι η βάση για να κάνουμε την Ελλάδα τον ενεργειακό κόμβο για τρεις ηπείρους, που είναι στόχος της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Ενέργειας και του ΑΔΜΗΕ. Η γεωγραφική θέση της χώρας, η ιδιότητά μας ως χώρα-μέλος της ΕΕ, οι σχέσεις με τους περισσότερους γείτονές μας, αλλά και το κύρος που απολαμβάνει τον τελευταίο καιρό μάς δίνουν αυτήν την δυνατότητα.

Ως ύψιστη προτεραιότητα μας επιδιώκουμε … την εκτέλεση των καθηκόντων μας, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης με οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς όρους. Για εμάς δεν είναι απλώς μία τυπική υποχρέωση. Φανερώνει την ισχυρή μας δέσμευση να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς εκπτώσεις στο περιβάλλον και την Κοινωνία και την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε στην Πράσινη Μετάβαση του ενεργειακού τοπίου στην χώρα μας με τρόπο που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής όλων και θα κάνει τα παιδιά μας περήφανα για εμάς.

Ενισχύουμε την έρευνα και ανάπτυξη, την τεχνική κατάρτιση και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας με σκοπό… να πετύχουμε αυτούς τους δύσκολους στόχους σε ένα δύσκολο και διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικά περιβάλλον. Είναι προς το συμφέρον όλων να αναπτύξουμε επαγγελματικά τους ανθρώπους που εργάζονται στον Όμιλο ΑΔΜΗΕ, γιατί χωρίς τους ανθρώπους μας δεν μπορούμε να πετύχουμε και τους στόχους μας.

Απέναντι στους μετόχους μας, επιδιώκουμε… πάντοτε την απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Πέρα από αυτήν την ελάχιστη υποχρέωσή μας όμως η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών προσπαθεί πάντοτε να στηρίξει το δύσκολο έργο του Ομίλου ΑΔΜΗΕ, η επιτυχία του οποίου στο δύσκολο έργο του αντανακλάται και στην μετοχή μας.

Στις φωνές που αντιδρούν στην ενεργειακή μεταστροφή της χώρας μας απαντούμε ότι … το ενεργειακό αποτύπωμα της χώρας μας σε λίγα χρόνια πρέπει να είναι Πράσινο. Τελεία. Θα είμαστε ασυγχώρητοι απέναντι στα παιδιά μας εάν δεν αδράξουμε αυτήν την τεράστια ευκαιρία που μάς δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ και το άριστο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, ένα από τα καλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, για να χτίσουμε ένα ενεργειακό περιβάλλον χωρίς λιγνίτη, χωρίς διοξείδιο του άνθρακα. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται ολόκληρη η Ευρώπη, προς αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται και ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ με το τεράστιο έργο της διασύνδεσης ολόκληρης της χώρας στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που θα καταργήσει τις γεννήτριες με πετρέλαιο στα νησιά μας και θα φέρει καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη την χώρα.

Η μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών… όχι μόνο άντεξε την πίεση που υπέστησαν οι περισσότερες μετοχές -και μιλάμε σε παγκόσμιο επίπεδο- λόγω Covid-19, αλλά έχει επανακάμψει πλήρως. Μέσα στο 2020, την δύσκολη αυτή χρονιά, η εταιρεία απέδωσε μέρισμα στους μετόχους της ύψους 24,8 εκατομμυρίων ευρώ.


Στόχος μας δεν είναι όμως μόνο η απόδοση της μετοχής, αλλά και …
η διαφάνεια που πρέπει να έχει μια εισηγμένη εταιρεία. Γι’ αυτό δεν σταματάμε στις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος για την Εταιρική Διακυβέρνηση, αλλά κάνουμε στέρεα βήματα προς τα μπρος. Πεποίθησή μας, ως νέα διοίκηση, είναι ότι όλες οι πληροφορίες πρέπει να είναι κάθε στιγμή προσβάσιμες σε όλους τους επενδυτές-πολίτες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλες οι εταιρείες, όλες οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο μέτοχο το Δημόσιο, έχουν περισσότερους λόγους να είναι απόλυτα διαφανείς σε όλες τους τις ενέργειες.

Πάντα έχω το μυαλό μου τη φράση… «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook