O Έλον Μάσκ αποσύρει την προσφορά μαμούθ για την εξαγορά του Twitter, προκαλώντας «βουτιά» 6% στην τιμή της μετοχής της πλατφόρμας μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε χτες πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας επικαλέστηκε ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας για την απόφασή του να ακυρώσει το deal, με τους δικηγόρους του να κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για «ψευδή και παραπλανητική παρουσίαση γεγονότων», πάνω στα οποία βασίστηκε ο δισεκατομμυριούχος όταν συμφώνησε για την εξαγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Guardian, o ιδρυτής της Tesla δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει τόσο εύκολα. Σύμφωνα με το συμφωνητικό εξαγοράς των 95 σελίδων που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ θα πρέπει να αποδείξει ότι το Twitter παραβίασε την αρχική συμφωνία. Διαφορετικά, το Twitter θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», δηλαδή 1 δισ. δολάρια.

Ο Μπρετ Τέιλορ. πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ξεκαθάρισε εχθές ότι η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η απόσυρση της προσφοράς του μεγιστάνα είναι απλώς μία ακόμη ανατροπή στην πολυτάραχη ιστορία της σχέσης του Μασκ με την ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ενδέχεται να προμηνύει μια τιτάνια δικαστική μάχη το επόμενο διάστημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook