Εξαδάκτυλος: «Αυτό το Πάσχα δεν θα είναι το θλιβερό που ζήσαμε πέρσι» (video)
Τι είπε για διασωληνωμένους και λιανεμπόριο
Αισιόδοξος για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο .
«Από τη λήψη των μέτρων πίστευα ότι θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα από πέρυσι. Να χτυπήσουν οι καμπάνες. Δεν θα είναι το θλιβερό Πάσχα που ζήσαμε πέρυσι».
Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στάθηκε στην αντίστοιχη φάση του Νοεμβρίου, όπου όπως τόνισε: «μέσα σε 20 ημέρες από τους 159 είχαμε φτάσει στους 549».
Ερωτηθείς για τους διασωληνωμένους και την πίεση στο σύστημα υγείας, σημείωσε: «ασφαλώς και ζορίζει, είχαμε φτάσει στο υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων, 620, στις 3 Δεκεμβρίου… Δεν βλέπουμε την πίεση στο σύστημα σε όλη τη χώρα. Αν ανατρέξουμε στους χθεσινούς αριθμούς θα δούμε μικρή διαφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε πόλης».
«Όταν στις 14/12 ανοίξαμε με click away είχαμε 558 διασωληνωμένους και αντίστοιχα ημερήσια κρούσματα. Να περιμένουμε λιγάκι, δεν είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις. Μέχρι το Πάσχα μεσολαβεί ένας Μάρτης που περιμένουμε εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού. Κι επίσης γνωρίζουμε ότι όταν εμβολιάστηκε το 20% του πληθυσμού στο Ισραήλ είδαμε αλλαγή στην εικόνα της πανδημίας», σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα του εμπορίο και την άρση – εν μέρη – των μέτρων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο μάγος Ουναΐ ζωγράφισε στη Λεωφόρο: Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-2 – Τα highlights του αγώνα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν έπιασε το όριο των 180 καμία από τις 33 διατάξεις – Πηγαίνουν στην επόμενη Βουλή
- Άρης – Μαρκό 1-0: «Ίδρωσε» αλλά πήρε την πρώτη νίκη στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αυτός είναι ο υπνοθεραπευτής στον οποίο έστειλε τη φωτογραφία του τραγουδιστή η Γάκα κατά τη πλασμαφαίρεση – “Έμεινα με τη διαβεβαίωση ότι είναι ζωντανός” (βίντεο)
- Κύπελλο Ελλάδας Superbet: Ο Αστέρας AKTOR νίκησε στο Βόλο τη Νίκη 0-3 και πλασαρίστηκε στις πρώτες θέσεις
- Καταπέλτης το σκεπτικό της προφυλάκισης των δύο γιατρών για την υπόθεση Μαζωνάκη: Με πράξεις και παραλείψεις αφαίρεσαν ανθρώπινη ζωή, παρεμπόδισαν την έρευνα, καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ
- Όλοι οι κύκλοι των βραβευμένων ξένων σειρών «Peaky Blinders» και «Downton Abbey» στο prime time της ΕΡΤ1 – Από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026
- ACTION 24: Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Πανελλαδική Δημοσκόπηση της OPINIONPOLL
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook