Tα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι από 50 ως 150 και ο δείκτης θετικότητας ίσος ή πάνω από το 4%.

Στα ύψη βρίσκονται τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας όπως αποτυπώνονται και στον εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων ECDC.

Στον χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 με 11 Μαρτίου η χώρα μας βάφτηκε ολόκληρη κόκκινη εν αντιθέσει με την προηγούμενη βδομάδα που υπήρχαν και κίτρινες περιοχές.

Το κόκκινο χρώμα στον χάρτη σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150. Τα νούμερα συνεχίζουν  να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σχεδόν όλη η ήπειρος έχει βαφτεί κόκκινη, ενώ λίγες χώρες παραμένουν στο βαθύ κόκκινο.

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας μετά από αρκετό καιρό πέρασε στο κίτρινο, ενώ το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο πράσινο.

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται επίσης στο κόκκινο.
Αύξηση καταγράφεται και στα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό χωρίς να υπάρχει πλέον καμία περιοχή πια που να βρίσκεται στο κίτρινο. Στο πορτοκαλί βρίσκονται μόνο τα Γιάννενα και η Θράκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook