Κατακόρυφη αύξηση στη χρηματοδότηση του κινήματος του Αλεξέϊ Ναβάλντι από δωρεές και μάλιστα σε bitcoin, διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψη του.

Ο αρχηγός της  ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής  αντιπολίτευσης είδε στο «Ταμείο Αγώνα κατά της Διαφθοράς», του οποίου ηγείται να εισέρχονται  300.000 δολάρια από  δωρεές σε bitcoin, από  τις αρχές του 2021.

Συγκεκριμένα στην επιτελική ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι από τις αρχές του 2021 έγιναν δωρεές 6.242 bitcoin τα οποία ισοδυναμούν με βάση την τρέχουσα ισοτιμία σε περίπου 300.000 δολάρια.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες ο συντονιστής τους δικτύου περιφερειακών γραφείων του Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το σύνολο των δωρεών σε κρυπτονόμισμα διπλασιάσθηκε τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο. «Είχαμε πολύ μεγάλες εισροές δωρεών», δήλωσε ο Βολκόφ.

«Οι περισσότερες δωρεές προέρχονταν από απλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σ αυτό». Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε η ιστοσελίδα Blockchain.com, τα μεγαλύτερα ποσά σε δωρεές κατατέθηκαν μετά την σύλληψη του Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο στις 17 Ιανουαρίου και μετά τις πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που διοργανώθηκαν σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας στις 23 Ιανουαρίου.

Το κίνημα του Ναβάλνι άρχισε να δέχεται δωρεές σε bitcoin από το 2016 μέσω των περιφερειακών του γραφείων, βασικά για να είναι διασφαλισμένο στην περίπτωση που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρήσουν να εμποδίσουν άλλες πηγές χρηματοδότησής του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook