Στο 96,4% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Novavax
Βρετανική δοκιμή του εμβολίου Novavax, το βρήκε 96,4% αποτελεσματικό έναντι του αρχικού στελέχους του ιού.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, τα τελικά αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν επίσης ότι το άτομο που λαμβάνει δύο δόσεις παρουσιάζει ανθεκτικότητα έναντι των αναδυόμενων παραλλαγών του ιού ενώ επιδεικνύει 100% προστασία από σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία και θάνατο.
Επίσης, το εμβόλιο Novavax βρέθηκε 86% αποτελεσματικό κατά της πρόληψης της πιο μεταδοτικής βρετανικής παραλλαγής του ιού. Σε ξεχωριστή δοκιμή φάσης 2 στη Νότια Αφρική το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 55,4% αποτελεσματικό μεταξύ αρνητικών στον HIV ατόμων στο στέλεχος που κυριαρχεί στη χώρα. Αλλά και οι δύο μελέτες διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο απέκλεισε σοβαρή ασθένεια.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη δοκιμή στη Νότια Αφρική, μειώθηκε στο 49% περίπου όταν η ανάλυση περιελάμβανε δεδομένα από θετικούς στον HIV συμμετέχοντες.
Τα θετικά αποτελέσματα της κλινική δοκιμής φέρνουν το εμβόλιο ακόμη πιο κοντά στη έγκριση του από την αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασίλειου που έχει παραγγείλει και αναμένει 60 εκατομμύρια δόσεις. Ο Μπόρις Τζόνσον είχε επισκεφθεί τον Φεβρουάριο το εργοστάσιο της εταιρίας στην Αγγλία, στο οποίο η βρετανική κυβέρνηση έχει επενδύσει στο πλαίσιο του εμβολιαστικού της προγράμματος.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα των κατηγορούμενων – Βρέθηκαν 300.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο
- «Ο ελέφαντας που ήθελε να αδυνατίσει»: Ο Ιάκωβος Γκόγκουα υπογράφει μια τρυφερή ιστορία για την αυτοαποδοχή
- Champions League: Αυτά τα δύο αστέρια της Ρεάλ δεν θα παίξουν στον αγώνα με την ΑΕΚ
- Χειροβομβίδες, εκβιασμοί και απόπειρα δολοφονίας: Πέντε συλλήψεις για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στην Αθήνα
- Αδιανόητο: Πέθανε ο ποδοσφαιριστής της Τενερίφης Χεσούς Ντε Μιγκέλ – Είχε συγκρουστεί με αντίπαλο
- Μητσοτάκης: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό FBI» – Πυρά προς τον Τσίπρα
- Υπόθεση ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Στον ανακριτή τέσσερις κατηγορούμενοι – «Δεν ντρέπεστε;» φώναζε ο κόσμος (βίντεο)
- Κακοκαιρία «Agneta»: Σε συναγερμό για ισχυρές καταιγίδες – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook