Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί αιτιώδης συνάφεια μεταξύ θρομβώσεων και του εμβολίου της Johnson & Johnson ενάντια στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον αμερικανικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).

«Ο FDA έχει λάβει γνώση πληροφοριών στις ΗΠΑ για περιστατικά σοβαρών θρομβοεμβολών, που σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζονται με θρομβοπενία (χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων), τα οποία εμφανίστηκαν σε λίγα άτομα μετά τη λήψη του εμβολίου της Janssen κατά της Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωσή του για την Janssen, την η ευρωπαϊκή θυγατρική της J&J.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε αποδείξει αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό και συνεχίζουμε την έρευνά μας και την αξιολόγηση αυτών των περιστατικών», τόνισε ο FDA, συμπληρώνοντας πως «θα ενημερώσουμε το κοινό όταν γνωρίζουμε περισσότερα», συνέχισε.

Στο μεταξύ χθες Παρασκευή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωστοποίησε πως επανεξετάζει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 και εξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Αναλυτικά ΕΔΩ για την έρευνα της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής.

O FDA δήλωσε ότι «έχει γνώση της ανακοίνωσης του EMA», η οποία «βασίζεται» σε πληροφορίες που του παρείχε ο αμερικανικός οργανισμός, «που συγκέντρωσε κατά την περίοδο μετά την αδειοδότηση του εμβολίου της Janssen» στις ΗΠΑ.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά από την έγκριση των διδοσικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Ο EMA ενέκρινε επίσης το εμβόλιο της J&J και η χορήγησή του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook