Η απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δια στόματος Λευτέρη Οικονόμου για το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Νόμιμο χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη το γεύμα που παρέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ικαρία ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περίοδο δεν απαγορεύονταν οι επισκέψεις σε σπίτια.

«Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες», σημειώνει το σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, το εν λόγω έγγραφο επισημαίνει ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας «δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους».

Το υπουργείο παραδέχεται ότι στην Ικαρία ίσχυε αναστολή των συναθροίσεων/ δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημοσίου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, αλλά όχι οι επισκέψεις σε οικίες!

Πάντως η απάντηση του υπουργείου κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από την δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί»…

Την απάντηση του υφυπουργού σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook