Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων μόνο ως Covid Free
  Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.
Για πιθανότητα απόφασης της επιτροπής των ειδικών να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως τόνισε ο υπουργός εάν υπάρξει σχετική απόφαση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.
«Οι καλλιτέχνες», είπε ο κ. Γεωργιάδης «έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για κορωνοιό».
Μάλιστα, προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μικτούς χώρους.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του νυχτερινού κέντρου στο οποίο τραγουδά ο Νίκος Βέρτης να διακόψει την λειτουργία του εξαιτίας της κατάστασης, ο υπουργός εξήγησε πως έχει μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης η οποία, όπως ανέφερε πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ως Covid Free μαγαζί.
Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κος Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματάρχη της Μυκόνου διερωτήθηκε αν έχουν οι ίδιοι αναλογιστεί τι θα συμβεί αν εξαιτίας μιας έξαρσης της πανδημίας, κλείσει ολικά το νησί.
Τόνισε επίσης ότι «η λήψη μέτρων είναι προφανείς προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει» ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.
Όπως ανέφερε εξάλλου, όσο η πανδημία μεγεθύνεται, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τατιάνα Μπλάτνικ: Η συνάντηση με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Αμερικανική Πρεσβεία και το μήνυμα της
 - Ιωάννα Τούνη: «Κρατάω αυτή τη μέρα μέσα μου σαν κάτι ιερό» – Η πρώτη ανάρτηση μετά το γάμο της κολλητής της
 - Στράτος Τζώρτζογλου: Όλο το θέατρο είναι ένα μεγάλο κρεβάτι, οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες (βίντεο)
 - ALCO: Στις 11,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, αύξηση των αναποφάσιστων στο 21,5%
 - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση της 13χρονης Ελευθερίας
 - Επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη βουλευτών της ΝΔ με τον επικεφαλής των ΕΛΤΑ – Πάρτε πίσω το «λουκέτο» στα καταστήματα, δεν μπρούμε να στηρίξουμε αυτό το σχέδιο
 - Ηράκλειο – Βορίζια: «Δεχτήκαμε απειλές σήμερα, είπαν ότι θα μας εκτελέσουν όλους», λέει ο αδελφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό (βίντεο)
 - Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 3-0: Πρώτη νίκη για τους Αρκάδες στη Super League
 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook