Ιωάννα Μαλέσκου: «Ποτέ δεν αισθανόμουν ότι ήταν κάτι κολακευτικό για μένα, αν και το παρουσίαζαν έτσι», λέει για τη σύγκριση με τη Μενεγάκη
«Δεν ήθελα να προφέρω το όνομα της, με όλο τον σεβασμό, είπε η Ιωάννα Μαλέσκου .
Η Ιωάννα Μαλέσκου ετοιμάζεται να επιστρέψει στην τηλεόραση με την παρουσίαση του νέου ριάλιτι «Τv Queen» στο OPEN.
Και λίγο πριν τη δούμε και πάλι στις οθόνες μας μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πως αισθανόταν όταν όλοι την αποκαλούσαν «Μενεγάκη της Κρήτης».
Υπάρχουν βασίλισσες στην τηλεόραση;
Όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν βασίλισσες στην τηλεόραση. Βέβαια, είναι πάρα πολύ όμορφο να θαυμάζεις έναν άνθρωπο από την πορεία και τη διαδρομή του και να τον επιλέγεις σταθερά, να τον έχεις ψηλά στα μάτια σου και στην καρδιά σου. Δεν θα ήθελα ποτέ να μπω σε αυτή τη διαδικασία, το μόνιμο άγχος και τη διαρκή διάθεση να αποδείξω αν αξίζει να έχω ένα στέμμα. Πάντοτε αυτές οι θέσεις με τόσο υψηλές προσδοκίες έχουν τρομερές δεσμεύσεις.
Δεν είναι μόνο αυτό το λαμπερό «ουάου» που βλέπεις τώρα. Μετά γίνεται «ουά» γιατί κλαις όταν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς πόσα πράγματα δεν μπορείς να δεις που ακολουθούν. Δεν θα οριζόμουν ως TV Queen. Δεν αγαπώ τους όρους «βασιλιάς», «βασίλισσα», «αυλικός», «αυλική». Τα φοβάμαι αυτά. Αγαπώ τα πιο ελεύθερα, με την έννοια της πιο ανεξάρτητης επιλογής, απόφασης, βούλησης. Σαν όρος όμως είναι τηλεοπτικά εύηχος, ιντριγκάρει και δημιουργεί μια αίγλη. Και μου αρέσει που η κοπέλα που θα αναδειχτεί από το TV Queen θα πάρει το εισιτήριο να βρεθεί σε μια ωραία αφετηρία, αλλά το άστρο του καθενός δείχνει πού μπορεί να φτάσεις.
Υπήρξες η «Μενεγάκη της Κρήτης» στους τίτλους των δημοσιευμάτων που ήθελαν να σε συστήσουν ως παρουσιάστρια του Κρήτη TV, ενός επαρχιακού καναλιού. Σε ενόχλησε αυτός ο χαρακτηρισμός;
Ήταν ερήμην μου, a priori και όχι για πάντα. Ψιλογελούσα και έλεγα «άσ’ το, θα περάσει». Ποτέ δεν αισθανόμουν ότι ήταν κάτι κολακευτικό για μένα, αν και το παρουσίαζαν έτσι. Δεν έχω σηκώσει ποτέ το τηλέφωνο να πω «τι γράψατε;» ή «γράψτε κάτι για μένα». Όμως δεν θα ήθελα ποτέ στη ζωή μου να με θυμούνται ή να με ταυτίσουν με κάποια που θυμίζει ή αντιγράφει ένα άλλο πρόσωπο. Το θεωρώ αποτυχία. Όταν διάβαζα τέτοιους τίτλους, να με συγκρίνουν, δεν απαντούσα.
Δεν ήθελα να προφέρω το όνομα της, με όλο τον σεβασμό. «Γιατί να απαντήσω;» σκεφτόμουν καμιά φορά «και να χρησιμοποιήσω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη;». Όταν όμως βλέπεις ότι όλο αυτό, που δεν ξεκίνησε από σένα, δεν το καλλιέργησες, δεν ενίσχυσες, δεν πάτησες σε αυτό, χρησιμοποιείται εις βάρος σου και σε λούζει, πρέπει κάποτε να τοποθετηθείς. Στα 35 μου, αισθάνομαι τόσο ο εαυτός μου και πιστεύω ότι όλα τα δείχνει ο χρόνος και μας βάζει στη σωστή σειρά. Έχω τεράστια υπομονή και πιστεύω ότι για όλα υπάρχει το σωστό timing.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0: «Γκέλα» με πειραματική ενδεκάδα ενόψει Μπέτις
- Φάκελος 17Ν» με τον Αλέξη Παπαχελά: Η νέα, μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ συνεχίζεται τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα στις 21.00
- Ατρόμητος – ΑΕΚ 2-2: Μπλόκο στο Περιστέρι για την Ένωση, είχε διπλό δοκάρι στις καθυστερήσεις
- ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-0: Επιβλητικός «Δικέφαλος» στην Τούμπα, στη σκιά της μνήμης του 20χρονου Κλεομένη
- Νίκος Κουρής: Μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας και τον γάμο του (βίντεο)
- Η Αλεξάνδρα Νίκα φωτογραφίζει τον Κωνσταντίνο Αργυρό: «Η αγάπη μου»
- Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά για το κοινό βίντεο με τη Ρία Ελληνίδου από την Ταϋλάνδη (βίντεο)
- Τζένη Μπαλατσινού: Δεν είμαι η γυναίκα του Υπουργού , ούτε η γυναίκα κανενός (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook