Σκληρή η αντιπαράθεση στη Βουλή όπου συζητείται η τροπολογία – μπλόκο για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη .

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών».

ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών και θα την καταψηφίσουν.

Η τροπολογία που επιχειρεί να αποκλείσει από την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη υπό την προσχηματική ηγεσία του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ότι ο ο έλεγχος των συνδυασμών να γίνεται από το σύνολο των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι από την πενταμελή σύνθεση του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου «η όποια κρίση να είναι ισχυρή και θωρακισμένη έναντι του οποιουδήποτε καχύποπτου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Το νομοσχέδιο αυτό είναι το τελευταίο που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση πριν την διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις εορτές του Πάσχα και εκτιμάται ότι θα είναι και το τελευταίο της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Ήδη η τροπολογία έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό , καθώς παραιτήθηκε ο προεδρεύων του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος μετά τη δημόσια διαφωνία του με την τροπολογία.

Ενδεικτικό του κλίματος που θα επικρατήσει και στη Βουλή είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη,ότι : «αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι που κλείνουν τελικά το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι που θέλουν τελικά με κάποιον τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο». Μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, είπε: «Δεν είχαν δυσκολία στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί».

Οικονόμου: Ακατανόητη και επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
«Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων με το μανδύα κόμματος στις εκλογές η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, σε αντίθεση, δυστυχώς, με άλλα κόμματα που είτε από αντιπολιτευτικό μένος, είτε από μικροκομματικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, είτε γιατί θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αντιδρούν, αδιαφορώντας όμως για τις συνέπειες των επιλογών τους αυτών τόσο σε πολιτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα πως «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τέτοιο ζήτημα είναι ακατανόητη και επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να αφήσει τα μισόλογα και την ηθελημένη ασάφεια, καθώς το ζήτημα αυτό είναι εξόχως σοβαρό και αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Κάθε εργαλειοποίηση της θεσμικότητας γύρω από το ζήτημα αυτό είναι και ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη».

Γεροβασίλη: Αφήνουμε την κυβέρνηση να πάρει μόνη της την ευθύνη
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ προανήγγειλε ότι το κόμμα της δεν θα στηρίξει την ρύθμιση υποστηρίζοντας την στάση της «ουδετερότητας». «Όταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις έρχονται παραμονή των εκλογών έχουν ένα φορτίο το οποίο προφανώς δεν είναι θετικό. Εκεί λοιπόν συζητήσαμε, καταθέσαμε προτάσεις γιατί κανένα κόμμα δεν ήταν σύμφωνο, άσχετα αν τελικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε. Εμείς επιλέξαμε τη στάση της ουδετερότητας, δηλαδή το “παρών”.
Ο ερασιτεχνισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης ενέχει κινδύνους, και εμείς σε αυτούς τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουμε, θα την αφήσουμε να πάρει την ευθύνη μόνη της. Κινδυνεύουμε να γίνουμε χορηγοί της εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας των ερασιτεχνισμών. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει ρύθμιση που τους αφήνει έξω.

Το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης γιατί έκανε όλους αυτούς του ερασιτεχνισμούς, δεν άκουσε ούτε εμάς ούτε το ΠΑΣΟΚ, αν και ψήφισε και τώρα κριτικάρει αρνητικά την κυβέρνηση.

Εμφανίζεται η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η Βουλή να διορθώσει το λάθος με ένα λάθος και κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από εγκληματική οργάνωση, διωκόμενη» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη.
Το νομοσχέδιο αυτό είναι το τελευταίο που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση πριν την διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις εορτές του Πάσχα και εκτιμάται ότι θα είναι και το τελευταίο της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook