Συνελήφθησαν μετά την άρση της ασυλίας τους ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, αμφότεροι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Κατάρ.

Τη σύλληψη του Μαρκ Ταραμπέλα στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ, επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και πρώην Δήμαρχος των Ανθίσνων (γαλλόφωνη κοινότητα κοντά στη Λιέγη) συνελήφθη γύρω στις 6 το πρωί στο σπίτι του από την αστυνομία, προκειμένου να οδηγηθεί σε ακρόαση από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Η κράτηση του πραγματοποιείται μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας στις 2 Φεβρουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία διευκρινίζει ότι έγιναν πολλές έρευνες σήμερα το πρωί, ιδίως σε «ένα τραπεζική θυρίδα που βρίσκεται στη Λιέγη και ανήκει» στον Μαρκ Ταραμπέλα. «Ερευνήθηκαν και ορισμένα γραφεία του δημαρχείου Ανθίσνων», διευκρινίζει η εισαγγελία. Ως εκ τούτου, «ο Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη για ακρόαση και ο ανακριτής θα αποφασίσει αν θα εμφανιστεί ενώπιόν του τις επόμενες ώρες», καταλήγει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Τον Ταραμπέλα «δίνει» ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία με τη Εισαγγελία του Βελγίου για να « πέσει στα μαλακά». ¨όπως είπε ο Παντσέρι στον ανακριτή είχε δώσει ένα ποσό μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ, σε μετρητά, στον Ταραμπέλα για να υποστηρίξει θέσεις υπέρ του Κατάρ, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η σύλληψη του έτερου ευρωβουλευτή του Ιταλού, Αντρέα Κοτσολίνο, έγινε στην Ιταλία με ευρωπαικό ένταλμα που εξέδωσαν οι βελγικές δικαστικές αρχές.

Η εφημερίδα La Repubblica ανέφερε ότι ο Κοτσολίνο συνελήφθη στην κλινική όπου βρισκόταν.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.

Ο Kοτσολίνο, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν βρισκόταν στην κατοικία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook