Στη δημοσιότητα έδωσε το Βρετανικό Μουσείο την ταυτότητα του υπαλλήλου που έκλεβε αρχαιότητες και απολύθηκε . Έβγαιναν αντικείμενα προς πώληση στο Διαδίκτυο (στο ebay) και το Βρετανικό Μουσείο δεν έκανε τίποτα

Πρόκειται για τον Πίτερ Τζον Χιγκς, 56 ετών, ο οποίος εργάστηκε στο Βρετανικό Μουσείο για 35 χρόνια ήταν ανώτερος επιμελητής του μουσείου, ειδικός για τα αρχαιοελληνικά εκθέματα. Ο Χιγκς φέρεται να είναι το μέλος του προσωπικού που έβαζε προς πώληση τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα στο eBay. σύμφωνα με τη mirror.co.uk.

Σημειώνεται ότι ένας εμπειρογνώμονας είχε εντοπίσει τα χαμένα πολύτιμα αντικείμενα σε δημοπρασία, και το ανέφερε, αλλά παρά την πληροφορία, το 2020, δεν λήφθηκε καμία ενέργεια μέχρι φέτος, οπότε το ανώτερο στέλεχος του Μουσείου απολύθηκε. Δεν έχει συλληφθεί από την αστυνομία, αλλά απολύθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι αντικείμενα «λείπουν, κλάπηκαν ή είχαν υποστεί φθορές».

Το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του, δηλώνοντας ότι ένα μέλος του προσωπικού απολύθηκε, ενώ σχεδιάζονται νομικές ενέργειες εναντίον του. Τα αντικείμενα που λείπουν από τη συλλογή περιλαμβάνουν χρυσά κοσμήματα, κομμάτια γυαλιού και ημιπολύτιμους λίθους που χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. μέχρι και τον 19ο αιώνα μ.Χ., και καταλάμβαναν μια «σημαντική χρονική περίοδο».

Η οικογένειά του ωστόσο επιμένει ότι είναι αθώος. Ο γιος του Γκρεγκ φέρεται να είπε: “Δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν είναι καθόλου χαρούμενος γι’ αυτό. Έχασε τη δουλειά του και τη φήμη του και δεν νομίζω ότι ήταν δίκαιο. Δεν θα μπορούσε να ήταν [αυτός]. Δεν νομίζω ότι λείπει κάτι από όσο γνωρίζω».

Μιλώντας στους Times συνέχισε: “Δούλεψε εκεί για 35 χρόνια χωρίς κανένα περιστατικό. Βασίζονταν πάνω του για τόσα πράγματα. Και μετά, ναι, δεν ξέρω τι άλλαξε. Είναι συντετριμμένος γι’ αυτό, γιατί η δουλειά είναι η ζωή του, βασικά. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιον που να είναι τόσο παθιασμένος με αυτό που έκανε. Θέλω να πω, είναι ειδικός στον τομέα του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Stevenage του Hertfordshire, ο κ. Higgs σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ προτού ενταχθεί στο Βρετανικό Μουσείο στα τέλη του 1980 και ήταν εκεί για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Χάρτβιχ Φίσερ, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, είπε ότι η ασφάλεια έχει τώρα ενισχυθεί μετά την εξαφάνιση των αντικειμένων. Είπε επίσης : “Το μουσείο ζητά συγγνώμη για ό,τι συνέβη, αλλά τώρα δώσαμε ένα τέλος σε αυτό – και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Έχουμε ήδη αυστηροποιήσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας μας και εργαζόμαστε μαζί με εξωτερικούς ειδικούς για να ολοκληρώσουμε έναν οριστικό απολογισμό από ό,τι λείπει, κατεστραμμένο και κλεμμένο. Αυτό θα μας επιτρέψει να ρίξουμε τις προσπάθειές μας στην ανάκτηση των αντικειμένων».

Πηγή: mirror.co.uk

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook